The New Wonderland

DoornRoos presents

een ontwerpbureau voor
3D beleving en merkontwikkeling

GAMES

Nieuws

Puur Exloo Belevingskaart

Ja hoor, hij is af; de PUUR Exloo Belevingskaart! Niks googelen, geen apps of interactie, gewoon even... lees verder

  • STUFF-VACATION

   Over het nut van een tiny house en stuffication

   20-07-2013 | door Marieke van Doorn

   U kent ze wel, die inzichten die tijdens de vakantie ineens in uw kraakheldere geest oppoppen. Ik had er ook zo een tijdens deze vakantie, die ik doorbracht tussen de geurende bloemen, palmbomen, blauw water en elke dag barbecueën.
   Hoe simpel kan het leven zijn.

   Meer heb je eigenlijk niet nodig.
   Vol verbazing aanschouwde ik dan ook de hoeveelheid spullen die ik thuis aantrof en waarvan ik dacht nog steeds niet genoeg te hebben. En stiekem verlangde ik toen terug naar dat tiny house, waar eigenlijk alles inzit en waar je de boel nog eens goed op orde kan krijgen in een uurtje. Je houdt tijd over voor andere dingen, die het leven aangenaam maken. Eigenlijk wil ik het grote huis achter me laten en een nieuw huis kopen met niks er in!

   Heeft u wel eens van het begrip Stuffication gehoord?
   Veel mensen hebben er tegenwoordig last van. Verslaving aan spullen. Een erfenis van de gouden jaren die achter ons liggen. Het schijnt heel ongezond te zijn en je wordt er ook niet gelukkig van. Het schijnt ook zo te werken met digitale stuffication, hoe meer je verzameld, des te eenzamer je wordt.

   Toch gloort er hoop aan de horizon! Er is een kentering gaande. Je ziet het aan het verschijnsel ruileconomie, mensen gaan zich minder aan spullen hechten. Of doen juist langer met hetzelfde (Repaircafes).Daarbij past toenemende populariteit van de door mij zo geliefde tiny house. Een nieuwe trend, die al niet meer nieuw is. In Amerika worden tiny houses al bewoond door mensen die de hypotheek niet meer kunnen betalen. Er zijn zelfs hele tiny villages. “Living simply in small places”.

   Voor ons was het tiny house een hele goede manier om vakantie van je spullen te nemen. STUFFVACATION dus. Er gaat een wereld voor je open, van ruimte, licht, en mogelijkheden. Ik kan het iedereen aanraden. En niet eens moeilijk in tijden van crisis.

   Weg met die ballast!

   perma link
   vorige

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over interessante ontwikkelingen en projecten van Doornroos Imagineers

* indicates required